Elokuun alussa aloin tekemään suurinta projektia mitä mulla on ikinä ollut. Siihen meni koko elokuun kaikki liikenevä vapaa-aika ja se on yksi syy miksi en ehtinyt blogiin päivitellä yhtään mitään. Projekti oli todella iso ja aikaa vievä. Albumin koko on 4" x 6 1/2 " x 8 1/2 ". Siitä lähtien kun Graphic45 julkaisi kokoelman "Portrait of a Lady" kyttäilin eri paikoista kyseisiä vihkoja. Ilmeisen suosittu kokoelma koska se oli aina loppu ja Suomesta en löytänyt ollenkaan. Vihdoin ja viimein kun sen Englannista sain kotiin olin aivan kieli pitkällä kun selasin vihkot läpi.

Eli koko projektiin ostin päävihkon 12" x 12" ja koossa 8" x 8". Lisäksi 12" x 12" vihkon joka sisälsi vain kuviopapereita. Jäljelle ei jäänyt kuin muutama paperi.Eli aika lahjakkaasti kaikki tuli käytettyä. Tulevisssa postauksissa sen voi todeta eikä tarvi ihmetellä miten lähes kaikki paperit meni. Koska tämä on melkosen iso albumi niin kuvattavaa oli paljon ja sen takia pitää jakaa kuvat postaukseen moneen eri osaan. Ihan ensiksi laitan kannet kiinnitettynä toisiin ja pari kuvaa kun runko on päällystetty pohjakartongilla ja sivujen runko kiinnitettynä. Sekä kuvat vihkoista. Näiden lisäksi albumiin kului tuhottomasti mustaa kartonkia sivujen ja fotomattojen tekoon sekä tietenkin todella paljon voimateippiä,scotch-geeliliimaa,muutamia magneetteja,nappeja ja hiukan pitsiä. Tärkeimmät työkalut oli  nuuttausalustat,paperileikkurit ja Big Shot leikkuri ja stanssit.

Kuvia on siis todella paljon..arviolta 150. Tuun julkaisemaan joka päivä yhden satsin enkä nyt osaa sanoa tarkkaan montako kuvaa yhdessä aina on mutta arvioisin 10-20 väliltä..sen näkee sitten koska aion julkaista sivun kerrallaan. Kokonainen aukeama saattaa olla liikaa kerralla kun sivuja on kuitenkin 14 ja jokaisessa on paljon kaikkea.

Vain harvoin merkkailen ylös käytettyjä tunteja taikka hintoja eri projekteja tehdessä mutta tämän albumin kohdalla kirjotin kaikki minuutilleen ja sentilleen ylös. Ja aikaa meni 95 tuntia. Joinakin päivinä (kesälomalla) saattoi mennä 12 tuntiakin putkeen ja toisinaan vain 2 tuntia. Tollasia kellon ympäri päiviä ei tokikaan voi tehdä kuin lomalla ollessa. Materiaalikustannukset tälle tuli 133 euroa. Eli ei mitenkään halpa projekti. Jos siihen laskee tehdyt työtunnit niin mitä voisi pyytää tuntipalkaksi jos joku tämmöisen tilais?Jos aattelis että 5 euroa joka tokikaan ei ole juuri mitään niin siitäkin tulis jo hurja summa plus vielä albumin materiaalikustannukset niin kuka maksais 600e ..ei kukaan.Siksipä mä en tee ns. tilaustöinä kuin pikkujuttuja harvoin ja niistäkin veloitan yleensä sen materiaalikustannuksen. Eli teen kaikkea näitä näpertelyjä lähinnä itselle ja muille lahjaksi.

No joo ..nyt ois aika laittaa niitä alkutekstissä mainittuja kuvia projektin alkumetreiltä ja tämän postauksen jälkeen niitä alkaa tippua joka päivä sivu ja aukeama kerrallaan.

 

G45 -lehtiöt

IMG_7484.jpg

 

 

 

 

 

 

Pahvikartongista kannet ja selkämys..kiinitys toisiinsa valkoisella ilmastointiteipillä

IMG_7481.jpg

 

 

 

 

 

 

 

IMG_7483.jpg

 

 

 

 

Kannet päällystetty mustalla kartongilla ja sivujen pohjat samasta materiaalista.Sivut on kiinni haitarimaisessa "sidontapohjassa" eli kartonkia on taiteltu määrämittoihin niin että liimauksella saadaan aikaan haitarin palkeiden näköinen osa ja taittelujen määrä riippuu siitä kuinka monta sivua albumiin tekee. Kuten kuvasta näkyy niin sivut on kirjekuorimaisia.Sivut on toisesta päästä myös olleet auki ja niistä on sitten kiinnitetty sivut "haitariin" kiinni.Käytin voimateippiä.Se on paras teippi koska sillä kun kerran laittaa jotain kiinni niin rikkomatta sitä ei irti saa.

 

 

IMG_7486.jpg

 

 

 

 

 

 

Ja pohja on valmis kuviopaperien käyttöön.Ja sivujen tekoon.

IMG_7485.jpg