Äiti pyysi ,että tekisin hänen 60-vuotispäiville kakun, joten mikäpäs siinä.Vaikka ainahan ne on aika työläitä tehdä, jos aikoo jotain muuta kuin perinteinen hedelmäkakku / kinuskikakku.
Aloitin tekemällä ensin sokerimassasta kukkia. Olisin halunnut tehdä mieluusti jotain syksyisempiä kukkasia ja pihlajanmarjoja ym. mukavaa, mutta mulla oli punainen pastaväri loppu..ja ruskea..ja musta joten näillä sitten mentiin.
Tein reilusti kukkia samalla, kun kerta alotin niin onpa sitten varastossa seuraavaa kertaa varten. Käytin kakuissa myös viime vuonna tekemiä kukkia, jotka tein tyttären rippikakkua varten. Kukat tein omenankukka -muottisarjalla, jonka antoi joululahjaksi Rouva J. Nyt oli tilaisuus käyttää ekaa kertaa.
Tässä sitten ne kukat kuivumassa..
Ja sitten kakkukuvia...ensin isompi 6 munan kakku
..ja pienempi 2 munan erikoiskakku
Täytteenä kakuissa oli pohjalla LimeCurdia, Mansikka-FloraVispi-Appelsiinituorejuusto-mousse,toisessa välissä Suklaamousse ja päällimäisen palan päällä LimeCurdia sekä Sokericreme. Pursotukset FloraVispiä.En tykkää käyttä ns.oikeata kermaa, koska se on niin tunkkaisen ja rasvaisen makuista ja tietyissä olosuhteissa se vetistyy.FloraVispin ominaisuudet on todella hyvät, maku ei ole tunkkainen, rasvainen saatika väri ei ole keltainen kuten kermassa,vaan puhtaan valkoinen.Lisäksi vaahto pysyy hyvin kuosissaan vaikka olisi lämmin sää.
Jaahas..seuraavaksi pyöreitä vuosia täytän minä reilun parin kuukauden päästä...mutta enpä ole vielä innostunut järkkäämään minkäänlaista vastaanottoa..
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.