Äiti pyysi ,että tekisin hänen 60-vuotispäiville kakun, joten mikäpäs siinä.Vaikka ainahan ne on aika työläitä tehdä, jos aikoo jotain muuta kuin perinteinen hedelmäkakku / kinuskikakku.

Aloitin tekemällä ensin sokerimassasta kukkia. Olisin halunnut tehdä mieluusti jotain syksyisempiä kukkasia ja pihlajanmarjoja ym. mukavaa, mutta mulla oli punainen pastaväri loppu..ja ruskea..ja musta joten näillä sitten mentiin.

Tein reilusti kukkia samalla, kun kerta alotin niin onpa sitten varastossa seuraavaa kertaa varten. Käytin kakuissa myös viime vuonna tekemiä kukkia, jotka tein tyttären rippikakkua varten. Kukat tein omenankukka -muottisarjalla, jonka antoi joululahjaksi Rouva J. Nyt oli tilaisuus käyttää ekaa kertaa.

Tässä sitten ne kukat kuivumassa..

 

DSCN4333-normal.jpg

 

DSCN4334-normal.jpg

 

DSCN4337-normal.jpg

 

 

DSCN4335-normal.jpg

 

 

DSCN4336-normal.jpg

 

Ja  sitten kakkukuvia...ensin isompi 6 munan kakku

DSCN4338-normal.jpg

 

 

DSCN4340-normal.jpg

 

..ja pienempi 2 munan erikoiskakku

 

DSCN4339-normal.jpg

Täytteenä kakuissa oli pohjalla LimeCurdia, Mansikka-FloraVispi-Appelsiinituorejuusto-mousse,toisessa välissä Suklaamousse ja päällimäisen palan päällä LimeCurdia sekä Sokericreme. Pursotukset FloraVispiä.En tykkää käyttä ns.oikeata kermaa, koska se on niin tunkkaisen ja  rasvaisen makuista ja tietyissä olosuhteissa se vetistyy.FloraVispin ominaisuudet on todella hyvät, maku ei ole tunkkainen, rasvainen saatika väri ei ole keltainen kuten kermassa,vaan puhtaan valkoinen.Lisäksi vaahto pysyy hyvin kuosissaan vaikka olisi lämmin sää.

 

Jaahas..seuraavaksi pyöreitä vuosia täytän minä reilun parin kuukauden päästä...mutta enpä ole vielä innostunut järkkäämään minkäänlaista vastaanottoa..