Kyllä tämä vihannesten kasvattelu on sitten mukavaa hommaa. Työlästähän se ajoittain on ,kun on noita kukkiakin huolettavana ja pihaakin täytyy muuten koittaa pitää mahdollisimman siistinä..tosin nyt näillä kovilla helteillä ei ole ollut 100% voimia kuin tuohon pakolliseen eli kasteluun..Kun sitä 8 tuntia on töissä kuumissa oltavissa niin se syö voimia yllättävän paljon.Mutta eiköhän sitä helpotusta pian tule..

Nyt ei ole kyllä ehtinyt mitään muuta harrastaa, mutta ehtiihän tuota sitten syksyllä ja talvella..

Muutama päivä sitten harvensin porkkanoita ja aika kivan kokoisia naposteluporkkanoita..pääsääntöisesti porkkanat on noin 8cm:n pitusia ja paksumpia kuin mun sormet.Muutamia pienempiä yksilöitäkin on.Toivottavasti pääsato on sitten oikein suurikokoista. Ja nämä on kasvatettu nauhasiemen-systeemistä..ja kaikki mitä luultavammin lähti kasvuun, koska porkkanaloota oli niin täynnä ja tiuhaan kasvanutta, ettei meinannu kädet sekaan mahtua .

001-normal.jpg

 

Ruukkupaprika on alkanut vaihtaa väriä ja niitäkin on syöty muutamia.

036-normal.jpg

 

Samoin chili on vaihtanut värinsä oranssiksi ..on kuulemma tulista, ite en ole viel maistanut.

037-normal.jpg

 

Muhkea tillinippu..joka on pakastettu ja on jo käytettykin kalan kanssa. Ens vuonna täytyy laittaa tilliä enempi.

014-normal.jpg

 

Herneitä..näitä on popsittu vähittäin ja tänään nostin suurimman osan ylös ..muutama lituskainen palko vielä sai jäädä pullistumaan rauhassa.

047-normal.jpg

 

Muita herkkuja odotellaan valmistuvan lähiaikoina..kuten esim. tämä Xanthi-paprika on alkanut vaihtaa väriänsä.Ja nämä on suuria paprikoita-noin 15 cm pitkiä ja 5 cm leveitä.

035-normal.jpg

 

Keltainen kesäkurpitsa eli zuccini.Tämän olen kasvattanut ihan siemenestä ite.Muut kasvihuoneen herkut eli kurkun ,paprikan ja chilien taimet on ostettu valmiina.

Monta on tulossa..yksi jo suht iso..noin 15cm pitkä.

032-normal.jpg

 

 

033-normal.jpg

 

Ja näin komea kukannuppu ..

 

034-normal.jpg

Ja tietenkin niitä kurkkuja tulee jatkuvasti ..niistä ei nyt viitti joka kerta kuvia laittaa.Punasipuli taitaa olla pikkuhiljaa myös valmis..ainakin se näyttää siltä, mutta katellaan nyt vielä hetkonen ennenkuin uskaltaa nostaa ylös. Myös uutta salaattia on tulossa ja kolmas erä retiisiä..

Raparperiakin on saanut kivasti ja karviasia meillä on sen verta, että ne menee suuhun suoraan .Samoten punaherukka..siitä mä en niin välitä ja ne mitä ei jaksa syödä niin linnut kyllä syö loput.