Viime viikolla vietettiin 4 päivää ja yötä Tallinnassa ja kyllä oli taas paljon nähtävää ja kokemista.Viime kesänä oltiin ensimmäistä kertaa Tallinnassa ja tykästyttiin kovasti ja tällä kertaa oltiin yksi päivä enemmän kohteessa.Katsastettiin vähän paikkoja vanhan kaupungin ulkopuolellakin ja löydettiin uusia paikkoja vanhassa kaupungissakin.Se on niin laaja alue ja täynnä katuja ja kujia että pää on pyörällä.Monenmoista museota käytiin katsastamassa ja syötiin hyvää ruokaa ja hiukan osteltiin jotain.

Tässä muutama kuva meille uudesta paikasta ..kuten mainitsin niin koloja joista voi astua sisään ja katuja on tolkuttomasti.

 

 

Pitkän Hermannin ohitte käveltiin joka päivä ja moneen kertaan kun hotellimme oli ihan muutaman sadan metrin päässä.Tornissa liehuu Viron lippu aamun tietystä tunnista iltaan saakka.

 

 

 

IMG_7404.jpg

 

 

 

 

 

Tämä puoli meillä jäi näkemättä viime vuonna..ihan vahingossa löydettiin tämä puisto kun käveltiin Kalamajan suunnilla ja toisen puiston kautta tänne päädyttiin ja siellä oli hiukan kukkia ym.

 

 

IMG_7420.jpg

 

 

 

 

 

 

Käytiin toisen kerran tuola Olevisten kirkon tornissa.Viime vuonna en uskaltautunut näköalatasenteelle kävelemään koska mulla on korkean paikan kammo.Ja tuola on aika kapea se kävelytila.Mutta tällä kertaa rohkenin ulos tornin ovesta ja kiertämään sen ympäri josta oli huippu näkymät ympäri kaupunkia.

 

 

IMG_7421.jpg

 

 

 

 

 

 

Tässä yksi aukko josta pääsi täältä puiston ja muurin ulkopuolelta sisään kaupunkiin.Katsoin katujen nimet ja laitoin ne muistiin että seuraavana päivänä tullaan sinne kaduille kun ollaan sielä siäpuolellla.Vaikka meillä oli kartta niin ei me löydetty sinne :) ja piti taas kiertää Pitkän Hermannin takaa ja puiston puolelta sisään.Koska siellä oli yksi torni jossa oli museo jossa oli kakenmoisia haarniskoja,miekkoja ym joita sai kokeilla ja mun mies kokeili niitä ja minä nauroin ja kuvasin.

 

 

IMG_7424.jpg

 

Kyllä täytyy sanoa että Tallinnan vanha kaupunki on tosi mielenkiintoinen monellakin tapaa.Jonkun verran tallattiin ihan keksustan puolella ja kyllä sielä oli pitkät matkat kävellä ja kauhee liikenne.Ei mun makuun kyllä yhtään.Mutta sielä oli pakko uhrata aikaa kun halusin mennä sinne kuuluisaan Karnaluks-käsityötukkuun.Reilun tunnin kävelymatka hotellilta ja löytyhän se. Kauppa on 3 eri kerroksessa ja sielä on kaikkea napeista ompelukoneisiin ,kankaisiin jne.Siis kaikkea mahollista mitä ihminen nyt tarvii eri käsityölajeissa.

Ostin seuraavat kuvissa näkyvät jutut.Ja mä olin pökertyä onnesta sielä.Ei voi kun ihmetellä..erityisesti kolmannessa kerroksessa jossa on satiininauhoja joka väriä ja leveyttä samoin pitsinauhoja..ja sielä oli muistaakseni 3 isoa huonetilaa  ja jokaisessa oli älyttömät määrät nauhoja.Toki sielä oli myös hiukan muutakin mutta pääasiassa näitä.Kaikille käsitöitä harrastaville suosittelen tätä paikkaa jos Tallinnassa käy..sielä oli hinnatkin melko halpoja.

 

 

 

Satiininauhoja 50m ja pitsinauhaa 4m.Nauhoja voi ostaa meterittäin taikka kokonaiset rullat.Esim. tuo leveämpi 2cm nauha oli metrihinnaltaan muistaakseni 24centtiä ja koko kela oli n.5e ja siinä oli 50m.Mun piti hiukan kiireesti kaikkea katsoa koska me oltiin sielä n.klo 15.30 ja se meni kiinni klo 17 niin aikaa jäi kaiken tutkimiseen niukasti.Seuraavan kerran kun Tallinnaan mennään niin tuonne pitää varata sitten reippaasti aikaa.

 

 

IMG_7443.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Paperikukkia

 

IMG_7444.jpg

 

 

 

 

 

 

Satiinikukkia ym. koristetta

 

IMG_7445.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Koruilumatto ja neuloja ja muuta tilpehööriä

 

IMG_7446.jpg