LAPPEENRANNASTA lähdettiin seuraavana päivänä reissun viimeiselle etapille HELSINKIIN. Sielä oli tarkoitus käydä Korkeasaaressa ja ostoksilla.

Ekan päivän kohteena oli Helsingin Akvaariokeskus ja Korkeasaari. Autolla navigaattorin opastuksella , hermoja kiristävällä kaupunkiajolla päästiin Akvaariokeskukseen. Sen jälkeen piti löytää hotelli, joka oli ihan kaupungin laidalla..Pasilassa. Korkeasaareen mentiin ratikalla..

Oli todella kuuma päivä..sellaset +30 astetta. Eläimetkin vietti siestaa. Ei sellasilla paksuilla turkeilla helteillä kyllä juosta. Luonto-ohjelmistakin näkee miten savanneilla mm. kissaeläimet makoilevat varjossa pahimmalla paahteella.

Iltapäivällä kun eläinpuistoon saavuttiin, niin sielähän ne kisut loikoili. Harmi, että likaisten pleksien läpi ei saa kunnollisia kuvia, mutta edes jotain selkoa kuitenkin.

Leijonan upeat suuret tassut..

 

Eikä Tiikerikään hullumpi ole

 

Illalla myöhemmin kun alkoi viiletä , nämäkin kisut alkoivat liikuskella. Piti odotella että sais  hyvän poseerauksen.

Oli mahtava tunne kun tuo iso Leijona uros katsoi suoraan silmiin ja kauan..

 

Tiikeri meni lammikkoon viilentämään itseään

                 

               Karhut oli söpöjä. Tämä yksilö viilensi itseään kiven päällä..

             

Pelottava kaimaani...ei liikahtanut sitten milliäkään..mitä lie saalista jahtas

 

Komeat on sulat tällä linnulla..harmi kun ei ollut auki.Kiire ainakin tuntui olevan.

Näitä valkoposki hanhia riitti sielä ja täälä. Ei ihan tarhan varsinaiseen eläinlajistoon taida kuulua. Mutta olivat hienoja lintuja muuten..tämä kalasteli. Sain napattua kuvan juuri kun pää tuli vedestä..ja nokasta valuukin vesi.

 

Oravaa oli ihan pakko kuvata..kun se oli niin söpö. Mutta oli sen verta vikkelä että piti juosta sen perässä ja äkkiä napata kuva. Ei ollut sekuntiakaan aikaa säädöille. Siksi ei ihan tarkka kuva.


 

 Lisäksi puistossa oli hiekkapatsaita apinoista. Tässä yksi..

Eläimiä oli jos jonkunlaista. Hiukan sekava tuo alue..menee helposti sekasin missä on ollut ja missä ei. Ja meillä jäi näkemättä paljonkin. Paras eläinpuisto missä olen koskaan ollut, on Ruotsin Kålmorden. Selkeä..todella iso paikka ,jossa runsaati eläimiä. Ja eläimillä myös isommat alueet elää.

Helsingistä taas yleensä sanon, että hyi olkoon mikä kaupunki. Ei todellakaan mun makuun. Karsea liikenne. Ja vaikea löytää mitään sekä aika vaikea ulkopaikkakuntalaisella ajella, vaikka onkin se navigaattori.

Jopa meidän 14-v tyttö sanoi, ettei halua tulla tänne enää. Ja sanoipa vielä ,että kyllä se ***** on paras paikka asua. Näin se on..matkailu avartaa monella tapaa

Loma alkaakin olla lopussa..Maanantaina se aherrus taas alkaa. Uutta kesälomaa haaveillessa..ja tästä eteenpäin onkin  Joulu mielessä. ( on meinaan jo pari lahjaa ostettuna )