Vihdoin ja viimein olen saanut hopeakoruja valmiiksi. Pari rannekorua ja yksi kaulakoru.

Tämä on OILI -ketju. Todella helppo malli tehdä, mutta silti aika tyylikäs. Tähän laitoin Papukaija lukon, koska ketju on aika rouhean kokoinen ja sillain näyttävä, ettei siihen sopinut Salpalukko. Lisäsin myös Hopealaatan, johonka kaiverrutin tekstiksi TELLU. Hopealanka on 0.8mm ja isot renkaat on 8mm ja pienet 4,5mm.

 Tälle en tiedä onko olemassa mitään nimeä. Muistuttaa Muinaisketjua..sillä erolla että on tehty 2 + 1 tyylillä. Muinaisketjussa on 2+2 tai 3+3. Kai tämä on sitten joku muunnos. Materiaalina on "Röpö" eli Lapin Kulta nimistä hopealankaa. Lenkkien koko on 6mm. Ja leveyttä on huomattavasti enempi kuin tavallisella pyöreällä langalla. Tähän sopi Salpalukko paremmin ja tähänkin tuli laatta.

 

 

 

Kaulakorun teko olikin hiukan työläämpi. Ihastuin Romanov helmillä-ketjuun ja suunnittelin sitten tälläsen. Romanov  a`la TELLU
 

 

Eli ensin piti tehdä Kuningasketjun pätkiä 6 kpl. Siis 2 kpl / Romanov.
 

8 mm:n Ametisti helmiä ja niihin väänsin lenkit

 

..ja yhdistettiin tälläseksi möykyksi. Sen verta paljon menee näihin lenkkejä etten ihan raaskinut tehdä koko korua pelkästään Romanoveista. Nimittäin näihin kolmeen, jotka korussa on meni lankaa melkein 2 metriä. Ja metrihinta 1 mm:n langalla on n. 12 e. Ja aika painavakin tästä ois tullut pelkästän näillä Romanoveilla tehden. 1mm:n lankaa ja veivillä 3,5.
 

Siinä ne nyt sitten on kaikki yhdessä...Sitten ideoin pikku lisäksi pisaran malliset Ametistit roikkumaan kustakin.

  

Ketjuosan tein Muinaisketjulla. Lenkkien koko 2,5mm. Kuningasketjulla tehden ois tullut liian jäyhän näköinen ja ennen kaikkea kallis. Laskin, että jos tekis pelkästään Kuningasketjun kaulakoruksi niin hintaa tulis reilu 200e..riippuen ketjun pituudesta. Ei sellasta viitis kellekään tehdä..kun työstä pitäs velottaa myös. Tulis korulle hintaa sitten liki 300e.


Paljon on työvaiheita näissä hopekoruissa ja siksi ei ihan joka päivä viiti tehdä uutta. Langan veivaus, sahaus, korun suunnittelu, teko, rummutus ja viimeistely. Ja kallistakin tämä on, ei senkään takia ihan samalla vauhdilla viiti tehdä kuin helmikoruja.