No nyt on viimeinen postaus tästä reissusta..ja ostoksia mitä tuli tehtyä vois katella nyt.Siis tässä on vain ne ostokset joita minä suoritin, tytön ja miehen henk.kohtasia ostoksia en tietenkään tänne laita.

 

Näitä pöytäliinoja katselin jo 2013 reissulla ja ne sitten jäi ostamatta..harmitus oli niin suuri että nyt ostin ne hetimiten.Äitille ja anopille siniset...

DSCN5960.jpg

 

 

..ja mulle itelle tietenkin tämä väri..viininpunainen sopii meidän olohuoneeseen.

DSCN5961.jpg

 

 

..servettejä ja magneetti kylmiön oveen

DSCN5962.jpg

 

 

Ja teetä...kun kahvia en juo

DSCN5966.jpg

 

 

Korutarvikkeita..jotka olikin jo sielä edellisessä postauksessa..

DSCN5963.jpg

 

 

DSCN5964.jpg

 

 

Ja tietenkin hajuvettä...mun elämä ei ois mun elämää ilman hajuvesiä :)Olen niitä käyttänyt jo ala-asteikäisestä saakka ja mulle ne on sama kuin vaatteet,niitä ilman ei yksikään päivä ala :)

DSCN5965.jpg

 

 

Tämä joulukuusen koriste löytyy myös sieltä edellisestä lomapostauksesta.

DSCN5967.jpg

 

 

Halpaa leivontasuklaata...400g levy maksoi 1.19e

DSCN5959.jpg

 

Mozartilla tehdään rahaa..Suklaavalikoimista löytyy monta eri valmistajaa,monta muotoa ja makua.Toinen toistaan hienoimpia pakkauksia jne.Tässäpä niistä ne mitä me ostettiin..ja paljon jäi kauppojen hyllyille vielä makuelämyksiä näiden osalta..kaikkea kun ei voi ostaa.

 

Saksalainen Reber valmistaa omanlaisia kuulia..puoli pyöreitä nämä

DSCN5953.jpg

 

Näiden valmistajaa en saanut selville vaikka kuinka koitin pakettia lukea..Puolipyöreitä nämäkin ja molemmat eri täytteillä.Suomessa näitä oikeanpuoleisia myydään silloin tällöin ainakin joulun aikaan.

DSCN5956.jpg

 

Itävaltalaiset Heindl ja Hofbauer...Sissi Talerit oli tosi hyviä,niissä oli aprikoositäyte..nam.Sitten nämä Hofbauerin Mozartin kuulat,nekin maukkaita,sinisellä kuorella.

 

DSCN5955.jpg

 

 

Itävaltalaisen Mirabelin valmistamia suklaalevyjä sekä pusseissa minikuulia.Myös Manner on Itävaltalainen tehdas josta nuo kuutiot on tehty.Makua en tiedä koska sen ostin tuliaiseksi ja niitä otin vain yhden paketin.

DSCN5954.jpg

 

Mirabelin viulukoteloita.Näissä on täysin pyöreät kuulat ja ovat hyviä myös.Näitä ostettiin lähiomaisille ja itelle yksi viulu.

DSCN5958.jpg

 

Ja lopuksi ne aiemmin tutuksi tulleet AIDOT ja OIKEAT käsintehdyt Mozartin kuulat joita valmistaa Itävaltalainen Braun.Ja kuten aiemmin mainittu näitä saa vain rajoitetuista paikoista ja ovat tosi kalliita.

DSCN5957.jpg

 

Mozartin kuulia siinä ja Sissi taalereita..noita Sissi tuotteita oli muitakin, lisäksi löytyi Haydn kuulia ja ties mitä.Mutta eniten kai tuo Mozart vetää turistien lompakoita auki.Mozartin kuula -likööriäkin on saatavilla eri makuja.Mä ostin 2 pulloa,toinen valkosuklaalikööriä ja toinen maitosuklaalikööriä.

Tässäpä tämä...nyt on reissu tehty blogissakin ja toivottavasti tästä nyt jotain irtosi niille jotka ei koskaan ole kohteissa käyneet.Suosittelen jos kulttuuri ja luontomatkailu kiinnostaa..ja huom! Itävallassa on kyllä tosi lämmintä kesällä jos aurinkoa kaipaa..sitä saa taatusti.Meillä sitä aurinkoa ja lämpöä riitti ehkä liikaakin.Jos mielii taas halpoja ostoksia niin ei sovi tiukan budjetin matkaajille.Halpaa kun sielä ei ole kuin alkoholi kaupasta ostettuna.Muuten pyöritään samoissa ja osittain jopa kalliimmissakin hinnoissa kuin Suomessa, mutta tärkeintä matkalla oli nähdä niitä upeita alppimaisemia,vaeltaa sielä,nauttia kulttuurista ja historiasta ja ennen kaikkea rentoutua ja unohtaa työ ja muu kiire.