Eilen tein tälläsen salmiakkikakun, joka nyt on kotileipureiden hittijuttu.Nyt aamulla se oli hyytynyt ja maisteltiin sitä kultun kanssa. Mä en ole henk.kohtasesti salmiakin ystävä.Eli en kyllä tee toista kertaa tai jos teen niin salmiakkimixeriä tulee kyllä paljon vähemmän.Kakussa salmiakin maku puskee liikaa.Noh..makuja on monenlaisia..joku tykkää joku ei. Luin ennen kakun tekoa kommentteja tästä projektista ja monilla tuntui olevan ongelmia kakun hyytymisen suhteen.Mulla ei sitä ollut..lisäsin niin salmiakki- kiisseliin kuin jogurtti-rahka-täytteeseen yhden liivatelehden enempi kuin ohjeessa.Ainoastaan tuon salmiakki-kiisselin kanssa oli ongelmia..se ei muuttunut tarpeeksi paksuksi millään..ja keksipohjan päällekaato vaiheessa se pakeni pohjalle,koska oli liika ohutta.Ei auttanut vaikka sääteli kuinka kaatokorkeutta.

Mutta aina pitää kokeilla jotakin uutta..sittenhän sen tietää tykkääkö jostain vaiko ei.Tällä samalla tyylillä voisin kehitellä jonkun muun raidoituksen,mutta salmiakista tuskin enää koskaan,ei ainakaan tuolla ainesosa suhteella.Kakun ohjehan löytyy Kinuskikissan sivulta.

Jos joku ei tiedä mitä salmiakkimixeri on..se on nestemäistä salmiakkia,jota saa apteekeista taikka joistakin kaupoista.Itte olen ostanut joskus Lidlistä...ja ihmetellyt mihin sitä vois käyttää leivonnassa..nyt tuli käyttöä.

 

DSCN5898.jpg

 

 

 

DSCN5904.jpg