Kaksi viikkoa sitten oltiin Itä-Suomen reissulla ja oli mahtavaa. Paljon oli ajelemista paikasta A paikkaan B ja sitä rataa, mutta nähtiin kaikkea sitä mitä suunniteltiin ja vielä enemmän. Kamera oli koko ajan käytössä ja kuvia tuli otettua n. 300 kpl. Tässä parhaita paloja..

Ihan vahingossa löydettiin puolimatkassa Urho Kekkosen syntymäkoti ja tottahan me käytiin sitä kattomassa.

Ensimmäinen varsinainen kohde oli MAANINKA ja sielä KORKEAKOSKI. Joka on Suomen suurin vesiputous. Nämä kuvat alkupäästä..                        

         

 

          


 

      ..ja loppupäästä

 

 

Kuopiossa oli majoitus ja sielä sitten käytiin Puijon Tornissa. Sattuipa hyvin että mäkihyppääjiä oli muovimäen harjoituksissa, ja kateltiin sitten sitä. Hyppääjiä oli Suomesta, Saksasta ja Venäjältä.


               
       


 

Seuraavana päivänä ajettiin loman kohokohtaan eli SF-FILMIKYLÄÄN KONTIOLAHDELLE.


 

SUOMEN Elokuvakylässä on kuvattu mm. elokuvia Lieksa ja Ralliraita sekä huippusarjaa KARJALAN KUNNAILLA, joka on mun suosikki sarja. Ja siksi tää oli aivan mahtava kokemus, nähdä nuo rakennukset ja maisemat livenä. Elikkäs tässä talot joita on käytetty Karjalan Kunnailla -sarjassa.

Tässä asuu sarjan Taksi suhari eli Keijo Sahinoja ( Sahis ) ja lapset Jonna & Kaitsu. Sahis on älyttömän kova puhumaan ja on hiukan sählä. 

Täällä asuu kylän juorukello ja hotellin siivooja  eli Vappu Jumppanen.Sekä aikuiset pojat Jaakko ja Jorma.

 

Kylän lääkäri Martti Rosenius pitää vastaanottoa ja asustelee tässä talossa. Martilla on myös aikuinen poika Jake , joka hoitaa isänsä kanssa Miikkulan hotellia.. 

Hotellin ulkokuorta esittää tämä rakennus , joka on kivenheiton päässä elokuvakylästä. Entinen sairaala, nykyisin maahanmuuttajien vastaanottokeskus.
 

Täälä asuu Maikki Tuupanen, Miikkulan kahvilan omistaja. Maikilla on Berhandilainen Lyyli- koira ja talossa majailee toisinaan myös Veikko, Maikin poikaystävä.


 

Maikin kuistilla..


 

 

 

Tämä kylän suurin ja komein talo kuuluu kylän opettajalle Kirsti Miettiselle. Taloa sanotaan Kirstiläksi kyläläisten kesken. Kesällä kun koulun ovet on kiinni, on Kirstilässä kirjasto. Kirsti johtaa myös kylän kuoroa, johon kuuluu osa hahmoista.Kirsti ja Rosenius ovat pitäneet yhtä vaihtelevalla menestyksellä.

  

Sarjan hauskimmat henkilöt pitävät tässä kauppaa. Arja Huttunen & Harri Koponen. Arja ja Harri ovat asuneet tässä pihapiirissä jo 10 vuotta. Tosin ei päivääkään talossa, koska se vaatii remonttia ja Harrilla on aina muita kiireitä  yleensä auton kanssa  ja remontti vain venyy. Senpä takia he asuvat vanhassa kauppa-autossa . ( unohdin kuvata sen ..harmittaa) 
 

Kaupan kyljessä on matalampi rakennus , joka on Maikin kahvila
 

 Koska kylällä asuu monenlaista persoonaa, on heillä monenlaista ongelmaa harva se hetki. Ja silloin suunnataan useimmiten kylän ortodoksipapin puheille eli Isä Antto Koskinen koittaa auttaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Talon toinen pää on koulu ja toinen puoli pappila, jossa Antto ja vaimonsa Helinä asuvat. Heidän oma lapsensa hukkui nuorena ja lapsen tuoma kaipuu on saanut heidät toimimaan Kesäsiirtolana lapsille.


 

 

Pihapiirissä on myös mahtava kasvi / viherhuone. Sielä pariskunta rentoutuu omissa ajatuksissaan. Tämä oli kyllä mahtava ja tietenkin piti päästä kuvattavaksi sen sisällä. Mutta tässä huone ihan itsessään.


 

Kylän tietä.. 

 

SF-Elokuva kylä oli kyllä todella näkemisen arvoinen. Meillä oli tuuria tällä opastetulla kierroksella, koska meidän ryhmä oli aika pieni ..muistaakseni meitä oli 10. Oli hyvä mahdollisuus kuvata kaikkea rauhassa ja tutkia. Ja meillä oli hyvä opas joka kertoi kaikkea mielenkiintoista. Tässä kylässä on paljon muitakin taloja, mutta nämä oli ne joita Karjalan Kunnailla sarjassa on nähty. Iso alue..ihan luonnon helmassa.

Nähtiin myös eräs jännä juttu, joka tulee sitten kolmannessa tuotantokaudessa esiin. Liittyen Arjaan ja Harriin...ja kolmas kausi alkaa muistaakseni Marraskuussa.

Koska olen sarjan todellinen fani..oli mulla tunteet pinnassa sielä. Varsinkin Arjan ja Harrin kaupalla..Lempparihahmot kun ovat ja syykin on aika selvä..Tuo pariskunta on aivan kuin minä ja mieheni.smiley

Tätä kohdetta voin kyllä suositella, oli sen verta mielenkiintoinen.