Tänään on mieheni syntymäpäivä. Toiveestaan ei sitten tehty kakkua eikä kutsuttu vieraita..tosin äitini kävi lahjan kanssa. Mutta siis ajattelin tehdä kuiteskin jotain isännän päiväkahville. Ja näitä kermasarvia olen jonkun aikaa suunnitellut tekeväni. Ohjeita on monessa blogissa ja tuolta Ullan Unelmasta sitten nappasin ohjeen.

Helppoja tehdä ja täytteen voi makunsa mukaan valmistaa. Suolaisia taikka makeita. En laittanut hilloa, koska en tykkää, jos samassa tuotteessa on makeaa ja rasvaista. Eli sivelin valmiit sarvet sisäpuolelta Lemon Curdilla ja varsinainen täyte oli Kuningatar rahkaa, Flora Vispiä ja omin käsin poimittuja mustikoita. Flora Vispin maustoin mansikan makuisella tomusokerilla. Tämä täyte oli todella kevyt ja raikas. Ei makea eikä rasvainen..eli just sopiva. Yleensä en laita mitään ohjeita tänne, kun varsinainen leivontablogi ei ole, mutta ajattelin jos rouva J taikka rouva H  innostuvat näistä, kun molemmat tykkää leipoa kaikkea mahollista.smiley

Näin ne valmistuu:

Ensin pitää tehdä foliosta tötterön mallisia onttoja muotteja. Ei kovin isoja.Ja aika kapeita saa olla.Pituus ehkä n. 10cm.Kokeilemalla näkee mikä on hyvä.Muotit pitää olla jämäköitä.
Valmiit foliotötteröt vuorataan leivinpaperilla, jottei taikinat tartu kiinni. Paremmin saa irti jos voitelee kevyesti leivinpaperin. Minä en tehnyt sitä.
Sitten vain kaulitaan isoja lehtitaikina levyjä niin, että pituus on noin 45cm. Leikataan kahtia leveys suunnasta ja puolikkaat leikataan kukin 6 kpl suikaleiksi.
Voidellaan päällypuoli suikaleista munalla. Sen jälkeen suikale kierretään tötterön päälle vinosti limittäin aina edellisen kierroksen päälle. Aloitetaan aina sieltä kapeasta päästä. Laitetaan pellille suikaleen loppupää alaspäin.
Uuniin 225 ja n. 15 - 30 minuuttia uunissa.Riippuu kai uunin tehosta, mutta mulla riitti tuo 15 minuuttia.Annoin jäähtyä tunnin ja poistin tötterömuotit varovasti, pyörittäen. Jos voitelee ne alussa niin lähtee varmasti ihan vain vetämällä.
Sitten kun ovat kunnolla jäähtyneitä voi laittaa täytteen ennen tarjoilua.Tomusokeria pinnalle. Hyvää tulisi varmaan spritsaamalla sulaa suklaata pintaan.