Pitkästä aikaa mulla on ns. vapaa viikonloppu. Monena viikonloppuna on ollut kaikenlaista menoa eikä ole ollut aikaa paljoltikaan mihinkään ylimääräseen.

Eilen oli ihana päivä kun ei tarvinnut lähteä yhtään mihinkään. Niinpä lämmittelin puuhellassa tulta rauhassa..tein Runebergin torttuja ja kokeilin Leipäkonetta , jonka sain Joululahjaksi.

Runebergin torttu ohjeita on vaikka kuinka monta ja päädyin sitten Ulla Svenskin ohjeeseen. Torttuvuokia mulla ei ole ja koitin kaupoista etsiä, muttei löytynyt, joten tein ne oikein isoihin Brunon paperivuokiin. Kostuttelin tortut sitten manteliliköörin sijasta Seljankukka mehulla.

 

 

Tässä sitten se Leipäkone. Monenlaista ohjelmaa ja leipäkokoa löytyy , mutta aloitin ihan simppelillä Hiivaleivällä ja 1000g painoisella. Todella kätevä kone, jos ei ole aikaa työstää taikinaa, niin kone hoitaa hommat. Tällä voi myös valmistaa hilloa, pastataikinaa jne. Mutta todella kiva laite ja tulee varmasti olemaan käytössä paljonkin.

                     

 

Ja tässä sitten se leipä joka valmistui kaikenkaikkiaan 3 tunnissa.

 

Sitten tähän samaan postaukseen muitakin Leivontaan liittyviä juttuja. Muutama päivä sitten kaupoissa kun kiertelin, niin löysin jotain mitä olen etsinyt..nimittäin tälläsen Kirjatelineen. Nyt on helppo lukea reseptejä leipoessa ja ei sivut sottaannu taikinaan

                     

 

..sitten...syntymäpäivälahjaksi sain kotijoukoilta mm. muotteja ja tässä niitä

             
                                

             

                                 

Tämän Wiltonin Lapasen ostin ennen Joulua, vielä käyttämätön ajan puutteen vuoksi, kuten nuo isot Muumi muotitkin .     

                                                                                                       

                                

 

Ennen Joulua ostin myös Lidlistä tälläsen kivan muffinssivuokan, jossa kuivakakun muotoset kolot. Tässä vois tehdä muutakin kuin muffinsseja.Tätäkään en ole ehtinyt kokeilla.