Ensi kertaa ikinä oon tehnyt helmikirjailulla korun.Elikkäs riipuksen ja tähän tulee aikanaan vielä "ketju".Oon tosiaan jo melko kauan tuumaillu että ois hienoa tehdä jotain hiukan erilaista kun mitä on tottunu tekemään.Esim. ois aivan mahtavaa kirjailla vaikka pieni kukkaropussukka.Mutta oon nähnyt monia erilaisia tuotoksia täälä internetin ihme maailmassa ja viime vuoden maaliskuussa mulle iski oikein todellinen hinku tehdä kun yksi mun suosikki helmeilijä julkaisi videon alottelijoille helmikirjailun tekniikasta.

Ihastuin tähän ideaan aivan täysillä elikkäs riipukseen.Siihen tarvittiin mm.kapussi.Ja lähinnä kivikapussi vaikka kyllä lasisetkin ja kristallitkin  käy mutta mä tykkään korukivistä ja lähdin sitten mettästämään mieluisaa.Kuten jo tiedetään niin violetin eri sävyt on mun lemppareita koruissa.Aika hankala oli löytää mitään mistä oisin tykänny..noh Ametistia lähinnä ettin mutta ei löytynyt sopivan kokosta.Löysin aivan mahtavan paikan ulkomailta ja sieltä löyty Charoite kiveä joka on todella harvinainen jalokivi jota löytyy vain Venäjältä tietyltä alueelta.Charoite on melkosen kallista ja haaveilen vielä jostain muustakin johon sitä vois käyttää.Mutta pääasia oli se että värikriteeri täytty :)Kyseisestä paikasta muuten voi ostaa mm.timantteja,rubiineja ja ihan mitä vain jalokiviä ja muita korukiviä...

Ostin tuon Charoiten jo  huhtikuussa 2016 mutta sain tehtyä sen vasta nyt kun oli talviloma..samalla kun tein 4 muuta korua jotka ei oo vielä valmiita ja sitä pusssukkalaukkua joka on edellisessä postissa.

Materiaalit tähän koruun on suunnilleen näin: Charoite kapussi 25x18, Preciosa Bicone 3mm Violet AB,Toho 11/0 Metallic Brown,Miyuki 11/0 Dark Bronze,Miyuki 15/0 Dark Bronze,SuperDuo Kiiltävä Teal,FireLine Smoke 6Lb,Beadsmithin Beading Foundation Black sekä Ultra Suede Black Onyx ja G-S Hypo Cementh liimaa.

Tää riipus on tehty Stephanien ohjeen mukaan ja täältä löytyy paljon muutakin kivaa.

 

 

 

IMG_6954.jpg

 

 

 

 

 

Kuvasin takaosan niin näkee että se on ommeltu helmikirjailuun tarkotettuihin kankaisiin.Kivi on ensin liimattu Beading Foundation-materiaaliin ja sen taakse on sitten liimattu Ultra Suede kangasta.

IMG_6955.jpg

 

 

 

 

 

IMG_6956.jpg

 

Tämä oli kyllä oikein mukavaa ja vaihtelevaa tekniikkaa ja mitä luultavimmin tulee tehtyä vielä yksi aivan eri värikomboilla.