Hiukan on blogi ollut "lomalla". Vaan oli tuo Joulun alusaika niin kiireistä, ettei aikaa irronnut mihinkään ylimääräiseen. Ja toisaalta myös työ on vienyt ns. mehut. 2-vuorotyö muuttui tilapäisesti 3- vuorotyöksi ja se jos mikä laittaa tämän ikäsen ihan tolaltaan. Tänään vielä pitäs mennä viimeiseksi yöksi ahertelemaan..

Tämän vuoden piparitalo projekti alkoi jo hyvissä ajoin syksyllä.Kyllähän sitä leipoa päräyttäis hetkossa vaikka mitä, jos ei tarvis olla töissä ja kun on sitä muutakin tekemistä kotona kuin ainaiseen leipomista.

Tässäpä nyt ensin kuvia ja sitten hiukan selostusta

Talo on aika isoa mallia joten pohjalevykin on iso eli 50 x 50cm. Ja koska harrastan myös kaikenmoista askartelua löytyi tarvike kätköistä  talon pihalle rekvisiitaksi ihan aitoja juttuja mini kokoisina ja ne tekevät musta tästä piparitalosta jopa aidon tuntuisen. Halusin ehdottomasti tehdä aikuiseen makuun talon ..on tuo lapsuus jo sen verran kaukana että "perinteiset" karkeilla ja muilla herttasilla jutuilla koristelu ei enää kiinnosta.

"Hiekoitus" on lakritsa strösseliä murskattuna. Seinät sain laudan näköiseksi tyllalla pursottaen jossa tulee raitakuviota. Ruskeaa pikeeriä..eli tomusokeria, valkuaista,sitruunamehua ja kaakaojauhetta.


Ikkuna on liivatelehti ja sisällä valona on minikokoinen haarakynttelikkö. Kattomateriaalista halusin ehdottomasti ruskeaa ja jotain aidon näköistä materiaalia ja niinpä katto on sitten After Eight suklaata. Pinta on elävän rösöinen, ruskea ja vielä maukas.Puut on ihan tuiki tavallisia jäätelötuutti vohveleita. Pienemmät puut on tehty yhdestä ja taustalla suuremmat on tehty  3 vohvelista päälletysten.Ja puut sitten myös eri sävyisiä. Hiukan ovat haalistuneet kuivuessaan. Seinällä piipun muuri sekä piippu on tehty kermafudge namuista.Pienet pensaat on marmelaadikuulia ja pursotettuna ovat kivan näköisiä pensaita.


Siinä sitten sen puunhakkaajan työkalut..ja pino puita odottamassa halkomista. Kanto on omasta pihlajapuusta..pari vuotta sitten kun kaadettiin kyseinen puu otin sopivia oksia talteen ja mieheni sitten sirkkelöi niistä kantoja ja halkoja.

Aita joka taloa ympäröi on tehty suolatikuista.Lumipeite levyn päällä on paksua pikeeriä ja ripaus kookoshiutaleita päällä.