Tänään aloitin pihatyöt tuulisessa mutta aurinkoisessa säässä. Haravointihan on se ihan ensimmäinen työ josta kaikki alkaa.Vaikka syksyllä haravoin totaalisesti, tuli jo 3 tunnin haravoinnista tänään 5 isoa jätesäkillistä neulasia ja käpyjä. Enkä vielä saanut edes koko etupihaa valmiiksi..pari päivää sitten ostin jo ensimmäisen kasvin, jonka istutan jahka maa on sulanut.Ja se on Kartiotuija rungolla. Mä niiiin tykkään noista ikivihreistä kasveista ja erityisesti havukasveista. Monta eri sorttia mulla jo onkin ja tästä olen haaveillut viime kesästä lähtien. Piti ostaa heti kun saapuivat puutarhamyymälään etten vai jää ilman. Jos joku ei tiedä millanen kyseinen puu on niin kuva on tässä.

 

DSCN3920-normal.jpg

 

Viime kesänä istutin pallotuijia..nekin on ihania. Kuva otettu heti istutuksen jälkeen..

 

DSCN2921-normal.jpg

 

Viime kesän katsaus kukkiin jäi tekemättä Vuodatuksen kaatumisen takia ..nyt jälkikäteen muutamia mun suosikkeja.

Pelargonia ja jotain kesärehua, jonka nimeä en nyt millään muista, vanhanajan työkalulaatikossa ( mummolan kätköistä löydetty ).

DSCN2948-normal.jpg

 

DSCN2950-normal.jpg

 

Vanha puinen hedelmälaatikko, jonka löysin jätelajitteluasemalta. Joka kerta kun viemme sinne mm. puutarhajätettä, mun on pakko tarkistaa puujätealue, koska sieltä voi löytää puutarhakoristeiksi sopivia juttuja, joita ois muuten vaikea löytää edes kirppiksiltä. ( En ois millään kehdannut harrastaa moista 10-15 vuotta sitten ..sitä se ikä tekee, ei häpeile enää mitään :D )

DSCN2955-normal.jpg

 

Kaksi kesää sitten bongasin tämän vanhan lypsyjakkaran samaiselta asemalta..väri ei ihan ollu mun makuun, joten se koki sitten muutoksen.

DSCN1448-normal.jpg

 

..ja tässäpä tulos hionnan ja maalauksen jälkeen ja se toimii kukkatelineenä, milloin missäkin kohtaa pihaa.

 

DSCN1449-normal.jpg

 

esim..tässä

DSCN1679-normal.jpg

 

..ja tässä..

DSCN3117-normal.jpg

 

Halusin mökin pihaan pienen sillan..ja sitä varten löytyi kaarevan muotoinen mikälie levy puujäteosastolta..ja sitten se vain päällystettiin vanhoista laudoista sahatuista pikkupätkistä..olen tosi tyytyväinen :)

 

DSCN3116-normal.jpg

 

Sitten mun viime kesän lemppari kukinnot..

 

Dahlia...

DSCN2943-normal.jpg

 

Sammalleimu

DSCN2937-normal.jpg

 

Tulppaaneita, jotka oli hyvässä kukassa vielä Juhannuksen jälkeen..laitoin niistä ison kimpun ämpäriin ovensuulle.

 

DSCN2918-normal.jpg

 

DSCN2919-normal.jpg

 

DSCN2973-normal.jpg

 

DSCN2974-normal.jpg

 

Tähtisilmä

DSCN2932-normal.jpg

 

..ja mun uusin aarre on Pioni. Istutin sen 4 vuotta sitten ja ensimmäisen kerran kukki viime kesänä.Nuppuja oli muutamia, mutta vain yksi ainoa kukka syntyi. Johtuikohan suht huonosta kesästä..lämpöä ei riittänyt tarpeeksi ja vettä senkin edestä. Moni muukin kukka oli todella myöhässä ja osa kukista ei kukkinut lainkaan. Toivon että tuleva kesä on parempi, jottei tarvitse pettyä.

 

DSCN3109-normal.jpg

 

DSCN3110-normal.jpg

 

Muutama uudistus tuli tehtyä..jotkut kasvit sai lähteä puutarhajätteiden mukana ja uusia tuli tilalle. Niistä sitten raporttia ensi kesän aikana...mikäli niistä jotain syntyi:)