Vintage linjalla mennään taas..Elikkäs tässä nyt ois niitä mun ns. "Mummu laukkuja" Pitipä samantein kuvata töistä tullessa ettei unohdu ja vielä kun tuota jonkinasteista luonnonvaloa sisällä riittää kuvattavaksi asti.

Nämä kumpikin on Huutonetistä hommattu. Vasemmanpuoleista olen ahkerasti käyttänyt..toista en vielä kertaakaan.

                         

Näistä vaaleista tykkään paljon. Valkoista olen käyttänyt kesällä ahkerasti. Ihanan pehmeä materiaali. Beige taas on kova ja ryhdikäs..tosin kahvat olivat menneet hiukan huonoon asentoon kaapissa ja siksi hiukan sojottelevat eri suuntiin. Tämä on ilmeisesti jokin merkki laukku, Englannista kotoisin ja Alligator- merkki ommeltuna sisätaskuun. Nämäkin Huutonetistä hommattu.

                   

Nämä kaksi on Tukholmasta eri Vintage putiikeista löydetty kesällä -09..ja näistä löydöistä saan kiittää serkkuani, joka sinnikkäästi halusi etsiä mulle putiikkeja joista löytää tälläsiä laukkuja. Isompi on ruskea ja aika jämäkkä. Mutta sitten tämä pieni ja paras "herkku" on aitoa Krokotiilin nahkaa. Kallein Vintage laukku mitä mulla on, mutta ei sekään silti nyt niin mahdottoman kallis ollut kun ajattelee mikä materiaali ja ikääkin on. Hinta oli 550kr..mutta kävipä tuuri, kun joku asiakas oli ilmeisesti katseltuaan  laittanut sen paikkaan jossa oli -50% laukkuja. Myyjällä oli hiukan harmistunut ilme kasvoilla, mutta koska se oli siinä alennuspaikalla, oli pakko myydä se 275kr.

                 

Nämä onkin tälläsiä pikkusia..ehkä iltalaukuksi kuten tuo Krokotiili laukku. Tuo musta on mun yksi suosikki. Se on ryhdikästä materiaalia ja "lukkonupit" on liilan väristä jotain kovaa materiaalia. Huutonetistä sekin. Hiukan erikoisempi onkin tämä kukkalaukku jonka ostin iltakirppikseltä kesällä -09. Myyjä kertoi sen kuuluneen äidilleen joka ei ollut käyttänyt sitä lainkaan. Hinnaksi tuli sitten 6€. No sehän on aika pilkkahinta kun laukku on aitoa pehmeää nahkaa ja vielä ihan suomalaista tekoa.Molemmilla puolilla on samat kukkakirjonnat. Sisätaskussa on etiketti jossa lukee Mallilaukku Oy. Ja laukussa ei ole minkäänlaisia käytön jälkiä, aivan kuin suoraan kaupan hyllyltä ois poiminut. Tästä en kyllä luovu koskaan, jo siitäkään syystä että malli on erikoinen.

                
 

Viimeisimmät löydöt on sitten edesmenneen Mumman kaappien kätköistä. Nämä tuskin ovat samaa ikäluokkaa kuin aiemmat, luulisin että- 60 tai 70 luvun jäljiltä. Mutta koska ne on niinkin tärkeän ihmisen omistuksessa ollut niin pidän niitä ihan samanmoisina "mummu laukkuina"

                 

Nämä ovat myös Mumman vanhoja ja kuten näkyy ne on takuulla sieltä jostain 50 vuoden takaa. Pienempi on hieno iltalaukku. Nahkaa näyttäs olevan. Sisäpuolelle on leimattu Mumman nimi ja osoite sekä vuosiluku 1954, joten todistettavasti ainakin 56 vuotta vanha

               

Yleisesti vois luonnehtia näitä entisaikojen laukkuja tyylikkäiksi, mutta ennenkaikkea ne on varsinaisia tilaihmeitä. Joissakin laukuissa on todella monta osastoa..erilaisilla yksityiskohdilla kuten sivutasku johonka mahtuu huulipuna. Laukut taas joissa ei ole osastoja, vaan pelkästään yksi sivutasku tai kaksi niin näihin mahtuu kaikki tarpeellinen ja vielä lisääkin. Ja näitä tulee varmasti ostettua lisääkin, kun vain sattuu silmään jokin miellyttävä yksilö.