Löysin tuolta kaapin perältä (jo unohtuneen) keräilykansion, joka kuului edesmenneelle isälleni. Isäni oli syntynyt v.-47 joten tämän täytyy olla jostain -50 luvulta peräisin. Muistan kun pikkutyttönä sitä jo selailin ihmetellen, miten hienoja autoja. Näitä kyseisiä kortteja sai kahvipakettien mukana. Tässä kansiossa on 16 sivua ja joka sivulla on paikka 6 eri kortille. Ja jokaisen kortin paikalla on valmiiksi piirretty kuva jossa lukee auton tai mopon / moottoripyörän merkki ja malli jotta tiesi liimata oikean kortin oikeaan paikkaan.

Eli 96 korttia kaikkiaan..mutta tässä kansiosta puuttuu 20 kappaletta. Osa näistä korteista oli irronnut ja olen itse liimannut oikeille paikoille. Ja nähtävästi ne 20 on sitten hukkunut jonnekin irtonaisena. Otin kuvia kolmesta sivusta kortteineen ja yhden sivun jossa ei ole kortteja. Lisäksi näissä korteissa on liikennemerkkejä ja vieressä teksti mitä merkki tarkoittaa ja eri maiden tunnuksia kuten esim. S eli Sverige.

 

 

 

 

 

Kyllä kai tälläkin jonkinlaista rahallista keräilyarvoa on. Nimittäin netistä löysin näitä myytävänä ja pelkästä kansiosta ilman kortteja pyydetään 44 e. Ja 8 korttia on myyty hintaan 33 e. Mutta mulla ei ole aikomustakaan kääntää näitä rahaksi. Lisäksi etu- ja takakansissa sisäpuolella on ilmeisestikin isäni piirtämiä kuvia kuorma-autoista.