Yhtenä päivänä mietin että ois kiva tehdä paperista jotain muutakin kuin kortteja ja lähdin katteleman ideoita.Ja törmäsin paperilaukkuihin.Taitto-ohjeita ja malleja oli jos minkälaista.Valittin sitten nopeimman ja helpoimman taitteluidean.Materiaalitkaan ei oo kummoiset yksi 12x12 paperi riittää laukun pohjaan.Muutoin muokkasin laukun ittelle mieluisaksi kun  en halunnut tehdä jetsulleen samanmoista kuin ohjeissa.Näitä vois tehdä lisääkin..pienillä tekniikka muutoksilla.Tämä on vasta ns.prototyyppi..tää jää tänne mun työhuoneeseen minialbumien kanssa hyllylle malliksi.Mutta näitä vois ajatella pieniksi lahjakasseiksi keveille tuotteille.

 

Otin kuvan tulitikkuaskin kanssa niin näkee suunnilleen mittasuhteet.

 

IMG_6821.jpg

 

 

 

Läpässä on koristenappina haaraniitti josta leikkasin ne haarat pois ja liimasin nappiosan paikalleen.Läppä aukeaa magneetin avulla joka on piilotettu paperin sisään.

 

IMG_6822.jpg

 

 

 

Kahvat tein kaksinkertasesta kartongista.Mun mielestä alkuperäsen ohjeen mukaan tehtynä ne oli lerput ja halusin että ne kestää kuitenkin käsittelyn jos antaa lahjaksi.Ja kahvat oli musta tosi tylsän näköset pelkästään paperina joten liimasin niin sisä- kuin ulkopuolelle nauhaa..sopii hyvin laukun "vuoren" kanssa.

 

IMG_6824.jpg

 

 

 

 

Takaa..Koristeet on haaraniittejä ja ne menee laukun läpitte niin varmasti pysyy paikallaan.Liimaa on toki laitettu läpyskään.Kahvat on myös liimattu mutta myös haaraniiteillä vahvistettu.

IMG_6823.jpg

 

 

 

Tässä läppä on auki..

IMG_6827.jpg

 

 

 

Läpän takaosan haaranitit näkyi tietty hyvin ja mietin että miten ne vois peittää.Sitten tuli mieleen että laukuissa on aina se merkki etiketti..joten leikkasin rullasta "Itse tehty" tekstiä.Oli pakko leikata kahden lauseen verran kun muuten se ei ois peittänyt sitä...

IMG_6825.jpg

 

 

 

Etuläpän kohdalla on sitten se magneetin toinen puoli piilotettu tämän taskun alle.

IMG_6826.jpg

 

 

 

Ja koska laukuissa usein on joku etiketti roikkumassa niin tein tälläsen pikkusen..se voi olla vaikka onnittelutagi johon kirjoittaa jotain.

IMG_6828.jpg

 

Kaikkein nätempiä laukuista tulee jos tekee ne 2- puolisesta paperista.Näin sellasiakin ohjeita joissa käytettiin 1-puolista mutta aika tylsän näköinen kun laukun sisäpuoli oli valkoinen.Mutta jokainen tekee oman maun mukaan.Ja kovin ohuella paperilla ei taida onnistua.Kun laukun pitää pysyä muodossa ja toisaalta jos sinne laittaa jotakin sisälle niin parempi että se on tukeva.Sitten taas niitä kaikkein paksumpiakaan ei kannata käyttää kun ne ei tahdo kestää sitä taittelua ilman että taitteet repeilee.Esim.kirjekuorikortteja kun oon tehnyt niin siinä on saanu huomata että kohokuvioidut paperit ja ne tukevimmat kuviopaperit ei oikein sovellu taitteluun.

Semmosta paperiaskartelua..