Mun ykkös-suosikkikukkia on ehdottomasti kärhöt.Mulla on näitä aika monta eri lajia ja ylipäätänsä  kappalemäärältäkin aika monta. Viime talven jäljiltä on muutama kärhö menehtynyt ja se harmittaa, mutta istutin pari uutta menehtyneiden tilalle ja lisäksi yhden kipaleen aivan uuteen paikkaan.Kaikkia niitä kärhölajikkeita mitä menetin en löytänyt puutarhalta, mutta ehkä sitten ens vuonna..

Autotallin seinustalla kasvaa erittäin voimakkaasti kukkiva "Hagley Hybrid"..nämä ( 2 taimea ) ovat tässä toista kesää ja näyttävät viihtyvän mitä parhaiten.Eivät ole suorassa auringon paisteessa kuin iltapäivästä ja muutenkin aika suojaisa paikka.

001-normal.jpg

 

002-normal.jpg

 

004-normal.jpg

 

005-normal.jpg

 

 

Talon seinustalla on jo muutaman vuoden ollut tällänen 3 lajikkeen rypäs.Tällä hetkellä niistä vain 2 kukkivat..kolmas lajike innostuu mitä ilmeisimmin taas syksymmällä..kuten viime vuonna, kun luulin sen kuolleen, niin alkoi vasta marraskuussa kukkimaan..harmi kun en hoksannut kuvata sitä ihmettä.

Tässä siis " Ville de Lyon " ja "Jackmannii ". Ja se kolmas, joka on valkoinen ja ei vielä kuki on "Madame le Coultre".

 

038-normal.jpg

 

040-normal.jpg

 

039-normal.jpg

 

020-normal.jpg

 

019-normal.jpg

 

Heinäseipäistä tehdyn aidan juurella mulla menehtyi ainakin 3 lajiketta..siihen ostin 3 uutta kärhöä ja lisukkeeksi istutin kesäkukkia nimeltään Mustasilmäsusannaa..niitä laitoin 3. Päädyin nopeaan ratkaisuun siitä syystä, että halusin katsoa nouseeko kuitenkin joku kärhö ja niinhän siinä kävi että 2 matti myöhäistä alkoi tuossa heinäkuun alussa ilmestymään.Katselen sitten ens vuonna mitä kärhöjä laitan uusia..mutta saatanpa laittaa myös lisukkeeksi noita kesäköynnöksiäkin.

 

Tämä uusi tuttavuus on " Star of India ". Uusi lajike tähän kohteeseen myös on " Multi Blue", joka on jo kukkinut alkukesän tienoilla. Siitä mulla ei ole kuvaa muutoinkun toisaalla olevasta paikasta, jossa sieläkin on " Multi Blue "..siitä sitten myöhemmin lisää. Kolmas korvaava lajike on nyt kadonnut muistista, mutta kunhan sen nuput on auenneet niin kuvailen ja selvitän sitten mikä se on.

042-normal.jpg

 

 

Ihanan tumman punainen " Rouge Cardinal " kiipeilee kaariportilla vuodesta toiseen eri menestyksellä..tällä hetkellä vain reilun metrin mittaisena.Myös tämän kavereista  "John Paul II " on kadonnut samoin " Dr. Ruppel ".

Täytyy ens vuonna miettiä tämänkin kohdan uudistamista muutenkin ja kärhöjen osalta kuinka saada ne taas menestymään tässä kohtaa.

030-normal.jpg