Matka Mirabellin palatsista jatkui kohti vanhaa kaupunkia ja oli tosi helppo löytää sinne. Välimatka ei ole tuolta kovinkaan pitkä.Tuon linnakkeen kun ottaa kiintokohteeksi niin kyllä löytää perille.

Tässä siis ollaan vielä joen toisella puolella.

 

IMG_5714.jpg

 

 

IMG_5715.jpg

 

Salzach joki joka kiemurtelee hienosti kaupungin keskellä.Vesi on vaalean vihertävää, mutta jostain syystä sitä en saanut kameralla taltioitua ainakaan tästä kohdalta.Muutenkin olen ihmetellyt kun joka paikassa missä me ollaan Itävallassa oltu,on sielä vesi jännän väristä..juurikin sellaista lähes mintun vihreän sävyistä.Johtuneeko jostain mineraaleista vai mistä..Mutta kuitenkin vesi on läheltä katsottuna todella kirkasta ja puhdasta.

IMG_5716.jpg

 

Salzach joen alku lähtee Kitzbühelin Alppivuorilta ja tämä joki kulkeutuu myös Zell am Seen vesistöihin.Kuvassa tosi hienon näköinen luxus Hotelli Sacher Salzburg,joka on rakennettu 1800-luvulla ja ollut hotelli alusta asti.

IMG_5717.jpg

 

Nyt ollaan päästy Wanhaan kaupunkiin ,joka siis on säilynyt hyvin sotien ajoista.Tälläisia katuja oli joka ilmansuuntaan ja paljon.Joissakin rakennuksissa oli ns.tunnelikujia, joissa oli myös kauppoja sekä ravintoloita.Täällä pystyi kuvittelemaan hyvin entisaikojen eloa.

IMG_5734.jpg

 

 

Tässä kuuluisa Getreidegasse, josta löytyy myös se todella suosittu turistikohde eli...

IMG_5721.jpg

 

 

..Mozartin syntymäkoti, jossa hän asui 17-vuotiaaksi asti.

IMG_5722.jpg

 

 

Talon seinällä on tämä kyltti ja sen edessä oli erittäin kova tungos..turistit ympäri maailman ottivat siinä selfieitä,ryhmäkuvia jne..oli todella hankala saada tällänen kuva,juuri kun ehdin laukasta kameran niin siinä edessä jo seisoi porukkaa..eli nopea sai olla..ei ollut aikaa sen isompiin tähtäilyihin täälläkään.

IMG_5726.jpg

 

 

Ja ulko-oven toisella puolen löytyy entisaikojen ovikello..jos katsoo tarkasti tuota kuvaa talosta, niin siinä näkee oikealla puolen nämä kahvat ja erityisesti ne vaijerit, jotka johtaa ikkuinoiden kautta asuntoihin.

IMG_5733.jpg

 

Tässä rappuset johtaa kohti Mozartin kotia...

IMG_5727.jpg

 

Keittiö...tämä oli eri tasossa,alempana siis,kuin muut huoneet.

IMG_5728.jpg

 

 

Ja seinällä oli pohjapiirustus tästä asunnosta.Tämän jälkeen valokuvaaminen oli kielletty,ilmeisestikin museotavaroista johtuen,kuten tauluista. Harmi,koska olisin halunnut ottaa kuvan Mozartin pianosta..mun mies kyllä salakuvasi sen kännykällä..sitä harrasti muutkin turistit,mutta minä olin kuuliainen ja jätin sen väliin.

IMG_5729.jpg

 

Asunnon avoimista ikkunoista ulos kuvaaminen ei sentään ollut kiellettyä ,joten nappasin hiukan sitä sun tätä..tässä näkee esim. millainen talon rakenne on..tällästä tyyliä kai löytyy ihan Helsingistäkin.

IMG_5732.jpg

 

Siinä hiukan katunäkymää ja mikä eritoten kiinnostaa on tuo Hohensalzburgin linna, joka tuola taustalla näkyy..se näkyy ihan joka paikasta,missä ikinä liikkuukin.

IMG_5731.jpg

 

..ja sitten tämmönen katetdraali..sinne ei kyllä sitten menty..tiukan aikataulun vuoksi.

IMG_5730.jpg

 

Matka jatkui ja mulla oli tavotteena päästä siihen kuuluisaan joulukauppaan..ja sehän löytyi kätevästi..ja olipa kerrassaan upea kokemus.Jos vähänkään on jouluihminen ja tykkää joulukoristeista niin tämä paikka on ehdottomasti oikea osoite.Sielä oli paljon turisteja, joiden kamerat kuvasivat..itte en kehdannut kaupan sisällä kuvata,mutta nappasin sitten ulkopuolella seuraavat kuvat.

 

IMG_5735.jpg

 

 

IMG_5738.jpg

 

 

IMG_5739.jpg

 

Ja tarkotuksena oli ostaa siihen meidän isompaan joulukuuseen joku koriste (Huom! olen joulukoriste addikti ja meillä on aina 2 joulukuusta,eri huoneissa tietty).Vaikea oli valita vain yhtä,mutta jos en olisi laittanut ittelleni sitä rajaa,olis mulla kassillinen niitä nyt :) Joten tämä melko iso kelkka sitten lähti matkaan..eikä ollut edes kallis..muistaakseni hinta oli 8.90e

 

DSCN5967.jpg

 

Sitten piti löytää se yksi putiikki jossa myydään käsintehtyä suklaata ja erityisesti sieltä sitä AITOA ja OIKEAA käsinvalmistettua Mozartin Kuulia.Ja löytyhän sitä..ostin sitä 2 pakettia..ja tämä on tosi kallista suklaata.Mutta sitäkin paremman makuista.Tuollanen 16 kappaleen rasia maksaa 25e eli n.1.60e/kpl.Näitä aitoja ja alkuperäisiä Mozartin kuulia myydään vain muutamassa putiikissa.Ostettiin me myös ihan niitä puna-kulta kuorisia, joita Suomestakin saa..niistä sitten myöhemmin juttua.

 

DSCN5957.jpg

 

Sitten...piti löytää vielä pari putiikkia..BeadBox sekä Perlenwelt ja löytyi nekin aika helposti.Ja olivat ihan lähellä toisiaan nuo putiikit ja niistä ostin vähän jotain tarviketta...

 

IMG_5784.jpg

 

..eli muutamia helmiä.Swarowskin kristalleja oisin halunnut ostaa ,koska väriskaala ja valikoima oli huikea..mutta sitten hinnat oli aika korkeat: 4mm biconet maksoi 0.75e /kpl..ja täällä meillä niitä saa 0.15e hintaan..

DSCN5964.jpg

 

 

 

DSCN5963.jpg

 

..matka jatkuu ja linna lähenee..tässä oli mahtis paikka eli Residenzplatz..Aukiolla on hieno ja valtava suihkulähde.

IMG_5740.jpg

 

 

IMG_5741.jpg

 

 

...ja ihan nurkan takan Mozartin aukio..oli aika kuvattu paikka

 

IMG_5745.jpg

 

IMG_5746.jpg

 

..matka jatkuu kohti linnaa..siitä seuraavassa osiossa...