Yksi päivä vietettiin Salzburgissa.Paljon olis sielläkin ollut näkemistä,mutta aikataulut postibussin kanssa oli tiukalla..joten tyydyttiin vähempään...ja käytiin läpi ne tärkeimmät.

 

Mirabelin palatsi..tämä palatsi on neliön muotoon rakennettu jossa keskellä on piha-aluetta.Tämä puoli on ilmeisesti pääsisäänkäynti,joka sijaitsee vilkkaan kaupungin kadun varressa.En millään saanut koko julkisivua samaan kuvaan koska rkennus on melko pitkä ja kadun tällä puolen oli kaikenmoista muuta.Tästä palatsin edestä tulee ja  lähtee postibussi nro 260  Zell am Seehen ja sieltä Salzburgiin..eli kätevästi pääsi perille.

IMG_5796.jpg

 

Tässä on nyt tultu yllä olevan osan vastakkaisesta osasta ulos..palatsin tontti on valtava ja sielä on puistoalueita maantasolla sekä rappusia ylös olevalla alueella..eli tämä kuva on otettu ylhäällä olevasta puistonsuulta.Hankala täällä on kuvata mitään ilman, että koko ajan joku turisti pyörii edessä.Kiireessä joutuu nappailla kuvia jos meinaa edes jotain saada..jos siinä alkaa tähtäilemään ja etsimään parhaita kuvakulmia jne..niin ei saa takuulla yhtäkään kuvaa otettua.Harmittaa hiukan..mutta onpa nyt ainakin jotain kuvia edes muistona.

IMG_5696.jpg

 

Tämä vesiallas on sama joka näkyy yllä olevasta kuvasta.Piha-alueella oli muutama muukin suihkulähde ja patsaita..niitä oli hurjan paljon..ja isoja.Niitä en viitsinyt alkaa jokaista kuvaamaan..ja kuten sanottu vaikea saada kuvia turistimassojen takia.

IMG_5692.jpg

 

 

No niin...tämä oli hiukan rauhallisempi paikka..täälä yläosassa.Valtavan isoja puita oli ja arvatenkin vanhoja..

IMG_5700.jpg

 

Paljon oli hauskoja pieniä ja paksuja patsaita..tässä muutama..

IMG_5697.jpg

 

 

IMG_5698.jpg

 

 

IMG_5702.jpg

 

 

Puiden välistä näkyi tällänen hieno rakennus...

IMG_5701.jpg

 

 

Palatsin yksi neljästä sivusta ja iso puutarha..voi vain kuvitella minkälaista loistetta se on barokkiaikana ollut..

IMG_5710.jpg

 

 

IMG_5706.jpg

 

Mahtiksia nuo kiviaidat ja isot kiviset kukkaruukut..

IMG_5705.jpg

 

 

IMG_5703.jpg

 

 

IMG_5707.jpg

 

Ja olihan sielä yksi tyylikäskin..elävä patsas joka teki hienon kumarruksen barokkityyliin, kun kuppiin kilahti rahaa ja otettiin valokuva.

IMG_5711.jpg

 

Puistosta hieno näkymä joen toisella puolella,vanhassa kaupungissa olevaan Hohensalzburgin linnaan jonne nokka oli seuraavana suuntaamassa.

IMG_5704.jpg